We bespreken jouw specifieke behoeften en doelen, ook schat ik in hoeveel sessies je nodig hebt.
Veelgestelde vragen
Is neurofeedback wetenschappelijk bewezen?
Er zijn talloze studies uitgevoerd naar de effectiviteit van neurofeedback bij verschillende aandoeningen, waaronder ADHD, angststoornissen, depressie, epilepsie en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Over het algemeen suggereren deze studies dat neurofeedback effectief kan zijn bij het verminderen van symptomen van deze aandoeningen. Maar de kwaliteit van de onderzoeken en de resultaten variëren. Er is voor een goede wetenschappelijke onderbouwing meer onderzoek nodig. Wel is bewezen waar de wetenschap het sterkst achter staat. Er is het meest duidelijk bewijs dat het helpt bij ADHD, slaapproblemen en epilepsie. Echter, wat ik weet en ervaren heb, is dat al mijn klanten vooruitgang ervaren. Kijk maar naar de reviews. Dat is mijn eigen onderzoek in de praktijk, ook goud waard.
Voor welke klachten is neurofeedback nog meer effectief?
Naast ADHD, ADD en Dyslexie waar ik vooral mensen mee help, is neurofeedback ook behulpzaam bij diverse psychologische klachten die samenhangen met onregelmatige hersenactiviteit.
Bij neurofeedback kan het effect verminderd worden bij klachten zoals:
- ADHD/ADD
- angst
- concentratieproblemen
- dyslexie
- epilepsie
- faalangst
- gedragsproblemen
- leerproblemen
- onrust
- slaapproblemen
Er worden 5 sensoren op je hoofd geplakt. Wat doet dat met jouw haar?
Hoe voel je je na een training?
Hou er rekening mee dat je je moe kunt voelen na een training. Plan dus geen vermoeiende activiteiten na de training. Ook al doe je zelf niets inspannend, jouw brein is ondertussen heel hard aan het werk. Hoe vaker je de training doet, hoe beter het werkt en je bent steeds minder moe omdat je brein eraan went.
Doet deze training pijn?
Nee, je voelt absoluut geen pijn. De sensoren doen moeiteloos het werk terwijl je naar een leuke film of video kijkt. Verder hoef je niks te doen. Het is makkelijk, veilig en pijnloos.
Hoe vaak moet je deze training doen voor goede resultaten?
Het hangt natuurlijk af van wat je wilt bereiken maar houdt rekening met minimaal 15 sessies, maximaal 30. De 1e maand kun je het beste 2 x in de week komen, de 2e maand kom je 1 x in de week, in de 3e maand kom je om de 2 weken en vervolgens kom je 1 x in de maand. De frequentie neemt dus af naarmate jouw klachten verminderen.
Wordt Neurofeedback training vergoed door verzekeraars?
Bij enkele verzekeraars kun je een vergoeding krijgen voor de training als je een aanvullende verzekering hebt waarin alternatieve geneeswijzen zijn opgenomen. Omdat neurofeedback vergoed wordt vanuit een aanvullende verzekering, valt dit niet onder je eigen risico. Aanvullende verzekeringen zijn namelijk vrijgesteld van het eigen risico.